Zmiana wersji na starszą

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Darkmon
Posty: 3
Rejestracja: 18 grudnia 2015, 17:08

Zmiana wersji na starszą

Post autor: Darkmon » 18 grudnia 2015, 17:10

Witam, chciałbym zmienić wersję phpbb na starszą, mam pewien styl na wersję 3.0.x - czyli wersja forum i stylu się nie zgadzają. Styl już pobrałem tylko nie wiem jak go podmienić. Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Posty: 693
Rejestracja: 22 maja 2005, 00:04
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Zmiana wersji na starszą

Post autor: Widmo » 18 grudnia 2015, 18:29

Nie zrobisz downgrade'u, jedynie od nowa możesz zainstalować forum na starszej wersji. Ale nie polecam, lepiej przekodować styl na phpBB 3.1 :)
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

Darkmon
Posty: 3
Rejestracja: 18 grudnia 2015, 17:08

Re: Zmiana wersji na starszą

Post autor: Darkmon » 18 grudnia 2015, 19:10

Do zamknięcia

Darkmon
Posty: 3
Rejestracja: 18 grudnia 2015, 17:08

Re: Zmiana wersji na starszą

Post autor: Darkmon » 19 grudnia 2015, 14:38

Okej, jednak nie. Zainstalowałem phpbb 3.0.12 ( bodajże ) i problem jest taki gdy wchodzę na swoją strone ma wersje 3.1.6, gdy dodam do linku /phpBB3 ma wersje 3.0.12 .. wraz z moim stylem . Pytanie jest takie co zrobić żeby strona w wersji 3.0.12 działała odrazu bez wpisywania /phpBB3


(( phpBB3 ponieważ tak nazwy się folder z oprogramowaniem ))

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Zmiana wersji na starszą

Post autor: Aviator » 20 grudnia 2015, 01:35

Z tego co napisałeś wnioskuje że masz teraz dwa fora jedno w głównej domenie w wersji 3.1, a drugie 3.0 w podkatalogu domeny /phpbb3 tylko tutaj musiałbyś mieć dwa różne prefixy.
Druga opcja jest taka, że masz jedno forum (na bazie) a dwa zestawy plików te w głównej lokalizacji domeny i te w katalogu /phpbb3, pokazuje inne wersje bo taka informacja jest w plikach, ale na bazie masz cały czas 3.1 wnioskując po Twoich postach w tym temacie. (jeżeli w ogóle taka konfiguracja jest możliwa, baza z 3.1 a pliki z 3.0 nie testowałem :) )

PS.
Twoje forum jest "żywe"?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Zablokowany