utf_tools.php on line 1663

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

kynval

  • Posty: 133
  • Rejestracja: 13 lutego 2009, 09:37

utf_tools.php on line 1663

Post15 grudnia 2014, 18:53

Witam...
mam forum phpbb 3.0.5 od wielu lat i wszystko było pięknie...
nagle wyskoczył mi taki błąd:

Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfkc() should not be called statically in /usr/home/templars/domains/templars.2ap.pl/public_html/includes/utf/utf_tools.php on line 1663 Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfkc() should not be called statically in /usr/home/templars/domains/templars.2ap.pl/public_html/includes/utf/utf_tools.php on line 1663 Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::recompose() should not be called statically in /usr/home/templars/domains/templars.2ap.pl/public_html/includes/utf/utf_normalizer.php on line 177
Offline
Awatar użytkownika

kynval

  • Posty: 133
  • Rejestracja: 13 lutego 2009, 09:37

Re: utf_tools.php on line 1663

Post15 grudnia 2014, 22:15

wyskauje na innych stronach również to:


Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /usr/home/templars/domains/templars.2ap.pl/public_html/includes/arcade/functions_arcade.php on line 642


a ta linia wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
      $leader_id = array_shift(array_keys($highscore_data));
Offline
Awatar użytkownika

Bielu

zespół

  • Posty: 510
  • Rejestracja: 17 marca 2011, 07:49

Re: utf_tools.php on line 1663

Post15 grudnia 2014, 22:57

zmieniła ci się wersja php na serwerze :), bo innego rozwiązania nie widzę :)
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu
Offline
Awatar użytkownika

kynval

  • Posty: 133
  • Rejestracja: 13 lutego 2009, 09:37

Re: utf_tools.php on line 1663

Post15 grudnia 2014, 23:22

to znaczy, że moja wersja phpbb nie ogarnie tego?
coś mam zmienić?
Offline
Awatar użytkownika

Bielu

zespół

  • Posty: 510
  • Rejestracja: 17 marca 2011, 07:49

Re: utf_tools.php on line 1663

Post15 grudnia 2014, 23:29

zaktualizować ręcznie do 3.0.12 jeśli chcesz zachować mody lub zaktualizować do 3.1 i znów bawić się w dobieranie rozszerzeń
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości