wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
gsmfon
Posty: 8
Rejestracja: 23 października 2014, 22:17

wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: gsmfon » 30 października 2014, 18:03

Forum stało na tymczasowej domenie. Teraz jest na .pl. Po zalogowaniu i zwróceniu na Menu główne wylogowuje. Broblem będzie w bazie ale jak go rozwiazac?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: Aviator » 30 października 2014, 18:38

www.phpbb.pl/article/jak_przeniesc_forum_na_inny_serwer

Zacznij zakładać tematy w odpowiednich działach.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

gsmfon
Posty: 8
Rejestracja: 23 października 2014, 22:17

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: gsmfon » 30 października 2014, 20:04

Sorry. Zmieniłem w "server_name" na prawidłowy adres

Dzieje się tak że przemieszczając się pomiędzy działami poprzez linki jak np. tutaj "indeks witryny › forum › phpbb 3.0.x› użytkowanie" to działa, ale klikając na stylu w HOME to wylogowuje.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: daroPL » 30 października 2014, 20:37

Sprawdź czy czasem ten url nie jest na sztywno wklepany w plikach szablonu lub czy nie masz ustawionej wprost domeny dla ciasteczek (cookies) przeglądarki.

gsmfon
Posty: 8
Rejestracja: 23 października 2014, 22:17

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: gsmfon » 30 października 2014, 20:41

tą domenę dla ciasteczek jak sprawdzić?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: Aviator » 31 października 2014, 02:56

PA->Ogólne->Konfiguracja serwera-->>Ciasteczka
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

gsmfon
Posty: 8
Rejestracja: 23 października 2014, 22:17

Re: wylogowuje z forum, baza, ciasteczka

Post autor: gsmfon » 31 października 2014, 08:00

w ciasteczkach zmieniłem domenę na prawidłową. Jednak to będzie w plikach szablonu tylko nie wiem który plik jest za to odpowiedzialny.

Ok, jednak ciasteczka. Dzięki za.pomoc ;)

Zablokowany