Problem z google analitycs 4

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.3.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Wazdar
Posty: 40
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 18:58
Kontakt:

Problem z google analitycs 4

Post autor: Wazdar » 07 października 2021, 08:08

Witam,
Jak wiemy od jakiegoś czasu mamy nowe GA 4. Chciałem zbierać dane z forum w GA 4. Podczas dodawania usługi jak w zwykłym GA jest kod do wklejenia w witrynie.
Kod wkleiłem do pliku overal_header.xml zaraz po znaczniku <head>. Kod umieszczony w szablonie, który używam. Wkleiłem też do prosilver bo mój szablon dziedziczy z nim i też nie działa.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
FESTINA SEO:
Projektowanie stron www, pozycjonowanie, kampanie Google Ads, Social media.
KOSZULKI WĘDKARSKIE:
Ubrania i gadżety o tematyce wędkarskiej.

vader
Moderator
Posty: 1334
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem z google analitycs 4

Post autor: vader » 07 października 2021, 08:17

Cześć,

linki do forum na pewno będzie pomocny.

Wazdar
Posty: 40
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 18:58
Kontakt:

Re: Problem z google analitycs 4

Post autor: Wazdar » 07 października 2021, 08:27

https://forum.amatorskie-wedkowanie.pl/

Jak wchodze na stronie forum i PPM - zbadaj w chrome to nie widzę w kodzie kodu z GA.
Natomiast w pliku jest:
Załączniki
kod.jpg
(231.75 KiB) Pobrany 10 razy
FESTINA SEO:
Projektowanie stron www, pozycjonowanie, kampanie Google Ads, Social media.
KOSZULKI WĘDKARSKIE:
Ubrania i gadżety o tematyce wędkarskiej.

vader
Moderator
Posty: 1334
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem z google analitycs 4

Post autor: vader » 07 października 2021, 14:29

Wazdar pisze:
07 października 2021, 08:27
https://forum.amatorskie-wedkowanie.pl/

Jak wchodze na stronie forum i PPM - zbadaj w chrome to nie widzę w kodzie kodu z GA.
Natomiast w pliku jest:
Usuń cache/bufor forum. Możesz zmienić nazwę na ftp folderu Cache na Cache_. Odśwież listę katalogów i powinien utworzyć się nowy folder Cache. Stary folder usuń. Do tego odśwież pamięć podręczna przeglądarki ctrl+f5.

Wazdar
Posty: 40
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 18:58
Kontakt:

Re: Problem z google analitycs 4

Post autor: Wazdar » 08 października 2021, 07:17

Nie no Vader jesteś kozak. Działa wszystko elegancko. Zapomniałem, że cache trzyma stary szablon. Dzięki wielkie za pomoc.
FESTINA SEO:
Projektowanie stron www, pozycjonowanie, kampanie Google Ads, Social media.
KOSZULKI WĘDKARSKIE:
Ubrania i gadżety o tematyce wędkarskiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Użytkowanie”