Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.2.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post10 października 2017, 17:00

Bo chyba ten przepis jest już nieaktualny :?:
http://www.phpbb.pl/article/zmiana_glownego_logo_forum
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post10 października 2017, 21:05

Zależy od stylu.
Nie raz trzeba wszystko inne pozmieniać aby logo pasowało.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 13:59

Kiedyś to było takie proste...
A jak to się robi np. w stylu prosilver :?:
Offline
Awatar użytkownika

Lutmark

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 07 października 2017, 20:18

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:03

rad77 pisze:Kiedyś to było takie proste...
A jak to się robi np. w stylu prosilver :?:

Skorzystaj z funkcji przeglądarki jaką jest "zbadaj element" tam masz wsio podane. Spróbuj najpierw sam, jeśli Ci się nie uda to w tedy postaramy się pomóc.
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:05

Próbowałem i skorzystałem z tej funkcji
Offline
Awatar użytkownika

Lutmark

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 07 października 2017, 20:18

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:06

rad77 pisze:Próbowałem i skorzystałem z tej funkcji

I co? nie ma nic.

Przygotuj sobie swoje logo wrzucasz swoje logo do katalogu images. Zbadałem element o to ścieżka do logo

.site_logo {
background-image: url("./images/site_logo.gif");
}
Ostatnio zmieniony 11 października 2017, 14:10 przez Lutmark, łącznie zmieniany 1 raz
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:08

Jest ale wymiary się nie zgadzają.
Nie będzie problemów tylko wtedy gdy wstawię b. małe logo.
Efekt widać tu;
http://reklamafora.pl
Offline
Awatar użytkownika

Lutmark

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 07 października 2017, 20:18

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:12

Kod: Zaznacz cały
.site_logo {
   display: block;
   max-width: 100%;
   width: 150px;
   height: 90px;
}

Zmień - width: 150px;
na 500px;
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:15

Jak się nazywa plik który należy edytować :?:
Offline
Awatar użytkownika

Lutmark

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 07 października 2017, 20:18

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:19

black/theme/common.css
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:25

Działa :mrgreen:
Dziękuję :P
Offline
Awatar użytkownika

Lutmark

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 07 października 2017, 20:18

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post11 października 2017, 14:26

Spoko :roll:

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość