Strona 1 z 1

Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 06 października 2017, 11:33
autor: takainspiracja
witam tak jak w temacie brakuje mi przede wszystkim instrukcji instalacji ale z tego co wyczytałem na forum po wypakowaniu z zip przenoszę cały folder do moja strona\www\ext wchodzę w Dostosowanie i w zarządzaj rozszerzeniami nic nie ma wyczytałem żeby wyczyścić cache i nic nie pomogło co robię źle ?? :ugeek: :ugeek:

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 06 października 2017, 12:14
autor: vader
Aktualna wersja mchat to 2.0.1 https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... extension/

Mchat trzeba wrzucić do /ext/dmzx/mchat (trzeba dać nazwę autora po /ext, zazwyczaj to wygląda /ext/nazwa_autora/nazwa_rozszerzenia

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 07 października 2017, 11:44
autor: takainspiracja
witam zrobiłem tak jak pisałeś wyczyściłem ciasteczka nawet i dalej w zarządzanie rozszerzeniami i w Menedżer rozszerzeń nie mam tej wtyczki :( oto ścieżka jak zrobiłem :

D:\WebServ\httpd\phpBB3\ext\dmzx\kasimi\mchat :shock: :shock:

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 07 października 2017, 19:18
autor: takainspiracja
Po instalacji wywala mi w ogóle panel administracji i moderatorów :( mam taki komunikat i jest po instalacji podwójny chat na stronie głównej :(

Błąd ogólny
Moduł jest niedostępny

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 565
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 82
CALL: p_master->load_active()

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 08 października 2017, 09:31
autor: takainspiracja
W sumie mój błąd bo kazano mi przed instalacją skasować
PHPBB_modules w sql :( z stąd na pewno ten błąd :(

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 08 października 2017, 09:52
autor: takainspiracja
W końcu się udało po reinstalacji strony i sql ale mam takie pytanko czy da się zablokować na chacie opcja taka żeby nie było można wysyłać linków do stron bo w setting nie widzę opcji wyłącz :(

Re: Instalacja phpbb_mchat_1_3_8

Post: 08 października 2017, 12:06
autor: vader
Jeśli podczas instalacji pojawi się komunikat, że w phpbb_modules są jakieś rzeczy to był/są tam jakieś śmieci z poprzedniej wersji.

Po drugie nie ma sensu pisać post pod postem w przeciągu 20min. Pomagamy i odpisujemy w wolnej chwili i jest to nasz prywatny czas, zatem proszę o cierpliwość.

Dodatkowo czy szukasz w ogolę jakichś informacji w sieci czy na stronie phpBB? Wiele problemów, o które pytacie przeglądam tam, czy nie ma gotowych rozwiązań. Nie jestem cudo twórcą, szukam potrzebnych mi informacji.