Strona 1 z 1

Częściowo nie działa wysyłanie mejli

: 21 marca 2019, 16:49
autor: jaromaz
Z jakiej wersji phpBB korzystasz? 3.2.5
Twój adres forum? Niedostępny bez autoryzacji - htaccess/htpasswd
Twój dostawca hostingu? Webh - własny serwer chmurowy
Jak instalowałeś swoje forum? samodzielnie
Czy do odtworzenia błędu trzeba się zarejestrować na twoim forum? tak
Czy masz zainstalowane jakieś rozszerzenia? Akismet
Jakie masz zainstalowane style? Ravaio
Jakie masz zainstalowane języki na forum?
Z jakiej wersji bazy danych korzystasz na serwerze? MySQL(i) 5.7.25
Z jakiej wersji PHP korzystasz na serwerze? 7.2.15
Jakie zmiany ostatnio wprowadzono na forum? Czysta instalacja - problem występuje od początku
Czy problem dotyczy zainstalowanego rozszerzenia? nie
Opisz dokładnie swój problem:

Działa wysyłanie mejla testowego do admina oraz linków potwierdzających rejestrację, ale nie działa powiadamianie o nowych postach w wątku oznaczonym do obserwowania. Ikona powiadomienia na forum oznacza się - po prostu mejl o tym fakcie nie dochodzi.
Mejl jest skonfigurowany z konta firmowego mojego dostawcy poprzez SMTP, metoda uwierzytelnienia: LOGIN, weryfikacja certyfikatu SSL: tak, weryfikacja nazwy serwera SMTP: tak.

Re: Częściowo nie działa wysyłanie mejli

: 21 marca 2019, 16:59
autor: vader
Sprawdzałeś logi błędów? Czy w ustawieniach powiadomień użytkownik ma zaznaczone żeby wysyłać email w takim wypadku? Czy wiadomość jest poprawnie oznaczony jako obserwowany?

Re: Częściowo nie działa wysyłanie mejli

: 29 czerwca 2019, 20:40
autor: jaromaz
Problem zniknął gdy przełączyłem na opcję z cronem i dodałem odpowiednie wpisy do crona :)