Strona 1 z 2

Nie wyświetla przycisków

: 03 listopada 2017, 22:11
autor: Borys1
Witam, zainstalowałem właśnie najnowszą wersje phpbb 3.2.1 i nie wyświetla mi przycisków, jak to widać na zdjęciu poniżej:
przyciski.jpg
(17.25 KiB) Pobrany 42 razy
proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 04 listopada 2017, 09:36
autor: vader
Sprawdź w przeglądarce pod F12, czy nie ma jakichś błędów. Dodatkowo wyczyść folder cache (bufor).

Re: Nie wyświetla przycisków

: 07 listopada 2017, 21:19
autor: Borys1
Witam,
dziękuję za odpowiedź! Stronę próbowałem już otwierać za pomocą 3 różnych przeglądarek a także i przez telefon. Forum także instalowałem już kilkukrotnie. Pobierałem nawet ponownie pliki do instalacji ze strony phpbb.com i wciąż mam ten sam problem. Poprzednia wersja forum pracowała prawidłowo.
Niestety nie nadążam za rozwojem stron internetowych i nie ogarniam języków jakimi są one pisane, dlatego nie jestem w stanie samodzielnie sprawdzić poprawności ich treści.
Będę wdzięczny za kolejne sugestie.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 08 listopada 2017, 12:46
autor: vader
Styl jest w dobrej wersji - 3.2.1? Czy pliki są w dobrej lokalizacji?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 08 listopada 2017, 15:10
autor: wicy
Sprawdź w pliku stylu icons.css (czy w ogóle masz ten plik?) jak zdefiniowany jest element .icon
Wygląda, ze brak wpisu font-family: FontAwesome;

Re: Nie wyświetla przycisków

: 09 listopada 2017, 21:55
autor: Borys1
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Tak, całość jest w wersji 3.2.1
Po ściągnięciu i rozpakowaniu, zawartość pliku skopiowałem za pomocą filezilla na serwer, po czym dokonałem instalacji zakończonej sukcesem.
Plik icons.css znajduje się na serwerze w /styles/prosilver/theme i widnieje w nim podana fraza:
icons.jpg
(104.37 KiB) Pobrany 29 razy
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny. Dziękuję za poświęcony przez Was czas.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:00
autor: wicy
Może błąd leży w działaniu biblioteki jQuery. Zainstaluj sobie dowolne rozszerzenie korzystające z Ajax (jakiś shoutbox np.) i sprawdź poprawność jego działania. Jeśli będą błędy skieruj wzrok na obsługę javascript.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:21
autor: Borys1
"wicy" dziękuję za Twoją odpowiedź. Biblioteki jQuery i javascript to dla mnie czarna magia.

Wydaje mi się jednak, że coś leży po stronie serwera. Zainstalowałem wczoraj forum na serwerze lokalnym XAMPP i wszystko działa prawidłowo. Te same pliki wykorzystałem do instalacji, którą wykonałem dzisiaj na serwerze SuperHost i znów pojawia się ten sam problem. Dziwi mnie to tym bardzie, że jakieś dwa miesiące temu wykonywałem tą samą instalacje na tym serwerze i wszystko działało prawidłowo.
Czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:42
autor: Aviator
Możesz zainstalować forum i podać link.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 00:08
autor: Borys1

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 00:13
autor: Borys1
SuperHost również posiada instalator phpbb ale w starej wersji. Zainstalowałem i działa poprawnie:
http://www.ssc-baltic.eu/ssc-baltic.eu/
ale ta wersja jest kiepska.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 09:01
autor: vader
Mówiłeś że w konsoli przeglądarki nie ma żadnych błędów a są: https://github.com/martndemus/ember-fon ... /issues/71

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 11:16
autor: wicy
Borys, zmień w tabeli config allow_cdn na 0. Powinien wtedy ładować fonty z lokalnego folderu forum\assets (o ile taki jest, ale w paczce 3.2.1 powinien być).

Sorry, nie zauważyłem w konsoli, że właśnie lokalnie nie pobiera fontu. W takim razie zmień allow_cdn na 1, coby pobrał sobie fonta z url.

Jeśli i to nie pomoże, to już pozostaje kwestia konfiguracji serwera po stronie hostingu i pisanie do admina.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 12:22
autor: vader
Ewentualnie sprawdzić uprawnienia folderu/pliku. Moze jakimś cudem, nie ma uprawnień do odczytu?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 21:56
autor: Borys1
"vader" - faktycznie nie sprawdziłem tych błędów, bo nawet nie wiedziałem, że można. To dla mnie nowość. Tak samo nie wiem jak sprawdzić uprawnienia plików. Dzięki Wam zdobywam nową wiedzę.
Załączam screeny z plików config i allow - szczerze pisząc nie wiem w którym wierszu mam zmienić wartości o których pisze "wicy".
config.jpg
(171.46 KiB) Pobrany 27 razy
allow.jpg
(194.18 KiB) Pobrany 25 razy
Napisałem również wiadomość do SuperHost. Może to faktycznie coś po ich stronie jest nie tak.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi i czas jaki dla mnie poświęcacie.