Strona 1 z 2

Nie wyświetla przycisków

: 03 listopada 2017, 22:11
autor: Borys1
Witam, zainstalowałem właśnie najnowszą wersje phpbb 3.2.1 i nie wyświetla mi przycisków, jak to widać na zdjęciu poniżej:
przyciski.jpg
(17.25 KiB) Pobrany 17 razy
proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 04 listopada 2017, 09:36
autor: vader
Sprawdź w przeglądarce pod F12, czy nie ma jakichś błędów. Dodatkowo wyczyść folder cache (bufor).

Re: Nie wyświetla przycisków

: 07 listopada 2017, 21:19
autor: Borys1
Witam,
dziękuję za odpowiedź! Stronę próbowałem już otwierać za pomocą 3 różnych przeglądarek a także i przez telefon. Forum także instalowałem już kilkukrotnie. Pobierałem nawet ponownie pliki do instalacji ze strony phpbb.com i wciąż mam ten sam problem. Poprzednia wersja forum pracowała prawidłowo.
Niestety nie nadążam za rozwojem stron internetowych i nie ogarniam języków jakimi są one pisane, dlatego nie jestem w stanie samodzielnie sprawdzić poprawności ich treści.
Będę wdzięczny za kolejne sugestie.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 08 listopada 2017, 12:46
autor: vader
Styl jest w dobrej wersji - 3.2.1? Czy pliki są w dobrej lokalizacji?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 08 listopada 2017, 15:10
autor: wicy
Sprawdź w pliku stylu icons.css (czy w ogóle masz ten plik?) jak zdefiniowany jest element .icon
Wygląda, ze brak wpisu font-family: FontAwesome;

Re: Nie wyświetla przycisków

: 09 listopada 2017, 21:55
autor: Borys1
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Tak, całość jest w wersji 3.2.1
Po ściągnięciu i rozpakowaniu, zawartość pliku skopiowałem za pomocą filezilla na serwer, po czym dokonałem instalacji zakończonej sukcesem.
Plik icons.css znajduje się na serwerze w /styles/prosilver/theme i widnieje w nim podana fraza:
icons.jpg
(104.37 KiB) Pobrany 7 razy
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny. Dziękuję za poświęcony przez Was czas.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:00
autor: wicy
Może błąd leży w działaniu biblioteki jQuery. Zainstaluj sobie dowolne rozszerzenie korzystające z Ajax (jakiś shoutbox np.) i sprawdź poprawność jego działania. Jeśli będą błędy skieruj wzrok na obsługę javascript.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:21
autor: Borys1
"wicy" dziękuję za Twoją odpowiedź. Biblioteki jQuery i javascript to dla mnie czarna magia.

Wydaje mi się jednak, że coś leży po stronie serwera. Zainstalowałem wczoraj forum na serwerze lokalnym XAMPP i wszystko działa prawidłowo. Te same pliki wykorzystałem do instalacji, którą wykonałem dzisiaj na serwerze SuperHost i znów pojawia się ten sam problem. Dziwi mnie to tym bardzie, że jakieś dwa miesiące temu wykonywałem tą samą instalacje na tym serwerze i wszystko działało prawidłowo.
Czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 11 listopada 2017, 23:42
autor: Aviator
Możesz zainstalować forum i podać link.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 00:08
autor: Borys1

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 00:13
autor: Borys1
SuperHost również posiada instalator phpbb ale w starej wersji. Zainstalowałem i działa poprawnie:
http://www.ssc-baltic.eu/ssc-baltic.eu/
ale ta wersja jest kiepska.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 09:01
autor: vader
Mówiłeś że w konsoli przeglądarki nie ma żadnych błędów a są: https://github.com/martndemus/ember-fon ... /issues/71

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 11:16
autor: wicy
Borys, zmień w tabeli config allow_cdn na 0. Powinien wtedy ładować fonty z lokalnego folderu forum\assets (o ile taki jest, ale w paczce 3.2.1 powinien być).

Sorry, nie zauważyłem w konsoli, że właśnie lokalnie nie pobiera fontu. W takim razie zmień allow_cdn na 1, coby pobrał sobie fonta z url.

Jeśli i to nie pomoże, to już pozostaje kwestia konfiguracji serwera po stronie hostingu i pisanie do admina.

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 12:22
autor: vader
Ewentualnie sprawdzić uprawnienia folderu/pliku. Moze jakimś cudem, nie ma uprawnień do odczytu?

Re: Nie wyświetla przycisków

: 12 listopada 2017, 21:56
autor: Borys1
"vader" - faktycznie nie sprawdziłem tych błędów, bo nawet nie wiedziałem, że można. To dla mnie nowość. Tak samo nie wiem jak sprawdzić uprawnienia plików. Dzięki Wam zdobywam nową wiedzę.
Załączam screeny z plików config i allow - szczerze pisząc nie wiem w którym wierszu mam zmienić wartości o których pisze "wicy".
config.jpg
(171.46 KiB) Pobrany 3 razy
allow.jpg
(194.18 KiB) Pobrany 3 razy
Napisałem również wiadomość do SuperHost. Może to faktycznie coś po ich stronie jest nie tak.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi i czas jaki dla mnie poświęcacie.