Nie wyświetla przycisków

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 03 listopada 2017, 22:11

Witam, zainstalowałem właśnie najnowszą wersje phpbb 3.2.1 i nie wyświetla mi przycisków, jak to widać na zdjęciu poniżej:
przyciski.jpg
(17.25 KiB) Pobrany 28 razy
proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

vader
Moderator
Posty: 444
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: vader » 04 listopada 2017, 09:36

Sprawdź w przeglądarce pod F12, czy nie ma jakichś błędów. Dodatkowo wyczyść folder cache (bufor).

Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 07 listopada 2017, 21:19

Witam,
dziękuję za odpowiedź! Stronę próbowałem już otwierać za pomocą 3 różnych przeglądarek a także i przez telefon. Forum także instalowałem już kilkukrotnie. Pobierałem nawet ponownie pliki do instalacji ze strony phpbb.com i wciąż mam ten sam problem. Poprzednia wersja forum pracowała prawidłowo.
Niestety nie nadążam za rozwojem stron internetowych i nie ogarniam języków jakimi są one pisane, dlatego nie jestem w stanie samodzielnie sprawdzić poprawności ich treści.
Będę wdzięczny za kolejne sugestie.

vader
Moderator
Posty: 444
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: vader » 08 listopada 2017, 12:46

Styl jest w dobrej wersji - 3.2.1? Czy pliki są w dobrej lokalizacji?

wicy
Posty: 168
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: wicy » 08 listopada 2017, 15:10

Sprawdź w pliku stylu icons.css (czy w ogóle masz ten plik?) jak zdefiniowany jest element .icon
Wygląda, ze brak wpisu font-family: FontAwesome;
_________
forgen.pl

Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 09 listopada 2017, 21:55

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Tak, całość jest w wersji 3.2.1
Po ściągnięciu i rozpakowaniu, zawartość pliku skopiowałem za pomocą filezilla na serwer, po czym dokonałem instalacji zakończonej sukcesem.
Plik icons.css znajduje się na serwerze w /styles/prosilver/theme i widnieje w nim podana fraza:
icons.jpg
(104.37 KiB) Pobrany 16 razy
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny. Dziękuję za poświęcony przez Was czas.

wicy
Posty: 168
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: wicy » 11 listopada 2017, 23:00

Może błąd leży w działaniu biblioteki jQuery. Zainstaluj sobie dowolne rozszerzenie korzystające z Ajax (jakiś shoutbox np.) i sprawdź poprawność jego działania. Jeśli będą błędy skieruj wzrok na obsługę javascript.
_________
forgen.pl

Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 11 listopada 2017, 23:21

"wicy" dziękuję za Twoją odpowiedź. Biblioteki jQuery i javascript to dla mnie czarna magia.

Wydaje mi się jednak, że coś leży po stronie serwera. Zainstalowałem wczoraj forum na serwerze lokalnym XAMPP i wszystko działa prawidłowo. Te same pliki wykorzystałem do instalacji, którą wykonałem dzisiaj na serwerze SuperHost i znów pojawia się ten sam problem. Dziwi mnie to tym bardzie, że jakieś dwa miesiące temu wykonywałem tą samą instalacje na tym serwerze i wszystko działało prawidłowo.
Czy ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Aviator » 11 listopada 2017, 23:42

Możesz zainstalować forum i podać link.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 12 listopada 2017, 00:08


Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 12 listopada 2017, 00:13

SuperHost również posiada instalator phpbb ale w starej wersji. Zainstalowałem i działa poprawnie:
http://www.ssc-baltic.eu/ssc-baltic.eu/
ale ta wersja jest kiepska.

vader
Moderator
Posty: 444
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: vader » 12 listopada 2017, 09:01

Mówiłeś że w konsoli przeglądarki nie ma żadnych błędów a są: https://github.com/martndemus/ember-fon ... /issues/71

wicy
Posty: 168
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: wicy » 12 listopada 2017, 11:16

Borys, zmień w tabeli config allow_cdn na 0. Powinien wtedy ładować fonty z lokalnego folderu forum\assets (o ile taki jest, ale w paczce 3.2.1 powinien być).

Sorry, nie zauważyłem w konsoli, że właśnie lokalnie nie pobiera fontu. W takim razie zmień allow_cdn na 1, coby pobrał sobie fonta z url.

Jeśli i to nie pomoże, to już pozostaje kwestia konfiguracji serwera po stronie hostingu i pisanie do admina.
_________
forgen.pl

vader
Moderator
Posty: 444
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: vader » 12 listopada 2017, 12:22

Ewentualnie sprawdzić uprawnienia folderu/pliku. Moze jakimś cudem, nie ma uprawnień do odczytu?

Borys1
Posty: 8
Rejestracja: 03 listopada 2017, 22:04

Re: Nie wyświetla przycisków

Post autor: Borys1 » 12 listopada 2017, 21:56

"vader" - faktycznie nie sprawdziłem tych błędów, bo nawet nie wiedziałem, że można. To dla mnie nowość. Tak samo nie wiem jak sprawdzić uprawnienia plików. Dzięki Wam zdobywam nową wiedzę.
Załączam screeny z plików config i allow - szczerze pisząc nie wiem w którym wierszu mam zmienić wartości o których pisze "wicy".
config.jpg
(171.46 KiB) Pobrany 12 razy
allow.jpg
(194.18 KiB) Pobrany 11 razy
Napisałem również wiadomość do SuperHost. Może to faktycznie coś po ich stronie jest nie tak.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi i czas jaki dla mnie poświęcacie.

ODPOWIEDZ