we_universal

Style do phpBB 3.1.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
travel
Posty: 265
Rejestracja: 21 stycznia 2012, 12:38
Lokalizacja: phpBB 3.2

Re: we_universal

Post autor: travel » 18 sierpnia 2016, 20:43

Dzięki za pomoc. ;)

Awatar użytkownika
eSPe_quattro
Posty: 11
Rejestracja: 16 lutego 2015, 10:36
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Re: we_universal

Post autor: eSPe_quattro » 02 września 2016, 09:55

Pobrałem, rozpakowałem, wrzuciłem w styles w PA nie widzę żadnego stylu do instalacji. Pomocy co robię źle.
Ścieżka do stylu to moja-domena.pl/styles/we_universal/style.cfg

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator
Posty: 196
Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: we_universal

Post autor: Zyleta » 02 września 2016, 10:43

Jesteś pewny że korzystasz z wersji 3.1.x forum phpBB? Albo że nie pobrałeś przez przypadek stylu dla wersji 3.0.x? Bo ścieżka jest poprawna

Awatar użytkownika
eSPe_quattro
Posty: 11
Rejestracja: 16 lutego 2015, 10:36
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Re: we_universal

Post autor: eSPe_quattro » 02 września 2016, 10:52

Co do forum jestem pewny bo w 3.0 przecież nie miałbym zakładki DOSTOSOWYWANIE i w niej podpunktów Style tylko w 3.0 jest odrębna zakładka na style.

Mogę w plikach stylu wyczytać wersję forum do której jest dedykowany styl?

Sprawa dotyczy co prawda WE_CLEARBLUE ale to akurat autor jest ten sam co UNIVERSAL.
Wersje stylu mam 2.0.0. Tak podaje style.cfg

Z informacji tutaj wynika że wersje 2.X.X są do 3.1.X a wersje 1.X.X są do 3.0.X.
https://www.phpbb.com/customise/db/style/we_clearblue/

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator
Posty: 196
Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: we_universal

Post autor: Zyleta » 02 września 2016, 13:26

Możesz, w pliku style.cfg jest pod podaną wersją stylu napisana pod którą wersję forum jest on zrobiony.
Co prawda, jeśli jest pod dowolną 3.1.x to powinien na każdej mieć możliwość instalacji (tylko przy różnych możliwe że niektóre elementy by się źle wczytywały, ale całość powinna działać), chyba że coś było zmieniane w 3.1 w tej kwestii.

Jeszcze jedno się upewnię, pisałeś że masz ścieżkę moja-domena.pl/styles/we_universal/style.cfg a chcesz korzystać z WE_CLEARBLUE, więc prawidłowa ścieżka u Ciebie to moja-domena.pl/styles/we_clearblue/style.cfg - jeśli tak jest, to w tej chwili nie pomogę, bo nie mam czasu, ale wieczorem może coś jeszcze sprawdzę

Awatar użytkownika
eSPe_quattro
Posty: 11
Rejestracja: 16 lutego 2015, 10:36
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Re: we_universal

Post autor: eSPe_quattro » 02 września 2016, 14:13

Zyleta pisze:Jeszcze jedno się upewnię, pisałeś że masz ścieżkę moja-domena.pl/styles/we_universal/style.cfg a chcesz korzystać z WE_CLEARBLUE, więc prawidłowa ścieżka u Ciebie to moja-domena.pl/styles/we_clearblue/style.cfg - jeśli tak jest, to w tej chwili nie pomogę, bo nie mam czasu, ale wieczorem może coś jeszcze sprawdzę
Tak tak oczywiście. Zadałem pytanie do Universal bo wątek dotyczy we_universal ale style są analogiczne i nie chciałem zakładać nowego wątku.

Pobrałem we_clearblue z innego źródła (ze strony autora) i dalej coś nie pykło.
Poddałem się i pobrałem ze strony autora we_universal i zaskoczyło.

Obawiam się czy może kwestia aktualizacji forum z 3.0.12 na 3.1.9 czegoś nie pokrzaczyło. Miałem probelmy drobne bo przy deinstalacji modów (automodem) przed aktualizacją do 3.1.9. wysypywało mi się forum i nie wiem czy jakiś śmieci mi nie pozostawały po 3.0.12. Problem mam np z Chatem bo nie odświeża mi itp. Obojętnie czy na prosilverrze czy na stylu Universal więc pewnie coś ze skryptem. Najchętniej zleciłbym komuś zrobienie mi aktualizacji jeszcze raz (mam wszystkie backupy więc mogę wrócić do stanu zero (czyli 3.0.12) jak coś. Dawno nie bawiłem się w fora i wszystko z głowy mi uleciało.

john21wall
Posty: 1
Rejestracja: 08 września 2016, 11:28

Re: we_universal

Post autor: john21wall » 09 września 2016, 10:19

W jaki sposób można „zmusić” archiwa subkategorii, aby dziedziczyły szablon rodzica?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_universal

Post autor: Aviator » 09 września 2016, 22:56

Jakie archiwa?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

stalowy22
Posty: 6
Rejestracja: 15 stycznia 2016, 13:23
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: we_universal

Post autor: stalowy22 » 16 września 2016, 10:34

Czy ktoś pokonał problem w we_universal z oznaczeniem forów jako przeczytane?

Po kliknięciu oznacz fora jako przeczytane wywala komunikat: Błąd AJAX Twoje żądanie nie zostało przetworzone.

olkab
Posty: 9
Rejestracja: 28 września 2016, 12:35
Kontakt:

Re: we_universal

Post autor: olkab » 28 września 2016, 12:59

hej :)

3 pytania:
1) jak mogę usunąć napisy z loga?
2) mogę jakoś zmienić kolor tła z białego na odcienie szarości?
3) mogę jakoś zmienić rozdzielczość header.jpg? troszkę mam nmniejszy i jak rozciąga to traci jakość

ODPOWIEDZ