Problem ze stylami

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.1.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

lasmix

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 13 kwietnia 2016, 23:56

Problem ze stylami

Post14 kwietnia 2016, 00:03

Witam, próbuję stworzyć pewne forum, jednak napotkałem się na problem ze stylami. Pomimo wrzucenia ich na serwer nie ma możliwości zainstalowania ich, o co chodzi?

http://oi64.tinypic.com/o8gq3t.jpg
Offline
Awatar użytkownika

Zyleta

Moderator

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Problem ze stylami

Post14 kwietnia 2016, 10:44

Upewnij się, że style które pobrałeś są pod wersję 3.1.x, a nie np. pod 3.0.x (te starsze nie działają na nowej wersji phpbb ;) )
Offline

lasmix

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 13 kwietnia 2016, 23:56

Re: Problem ze stylami

Post14 kwietnia 2016, 12:01

Faktycznie był problem z wersją, dzięki.
Jeszcze jedno pytanie mam, jak zmienić aby na forum można było pisać normalnie bez potrzeby akceptacji moderatora lub admina?
Offline

lasmix

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 13 kwietnia 2016, 23:56

Re: Problem ze stylami

Post14 kwietnia 2016, 21:30

Jeszcze mam pytanko odnośnie ajax shoutbox, mam go zainstalowanego i uruchomionego a nie wyświetla się na forum, co mogłem źle zrobić lub nie zrobić?
Offline

lasmix

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 13 kwietnia 2016, 23:56

Re: Problem ze stylami

Post17 kwietnia 2016, 21:35

Pomoże ktoś z tym shoutboxem i wyłączeniem akceptacji postów?
Offline
Awatar użytkownika

Zyleta

Moderator

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Problem ze stylami

Post18 kwietnia 2016, 11:37

Jeśli chodzi o akceptację postów na tym forum, to musisz uzbroić się w cierpliwość. Każdy nowy użytkownik musi przez to przejść, a zawdzięczają to lekko mówiąc spamerom :)
Upewnij się, że to rozszerzenie (ajax shoutbox) jest przeznaczone pod styl z którego korzystasz, ewentualnie czy jest przeznaczone pod styl z którego Twój styl dziedziczy (w 95% przypadków prosilver) i czy odpowiednie pliki do których się on odnosi są dziedziczone.

Wydaje mi się, choć mogę się mylić, że najprostszym rozwiązaniem będzie utworzenie w folderze styles tego rozszerzenia (tam gdzie jest folder all oraz prosilver) folderu z nazwą Twojego stylu oraz przekopiowanie tam zawartości folderu prosilver

Nie wiem, czy będą po tym niezbędne jakieś dodatkowe czynności (zapewne czyszczenie bufora), oraz nie wiem czy o to może chodzić i czy to jest "takie proste", bo za bardzo nie siedziałem nad rozszerzeniami od czasu wydania wersji 3.1.0, ale jeśli to nie pomoże, daj znać w tym temacie, bo chętnie się dowiem czy taka prosta czynność wystarczy :D

Oczywiście, jeśli (a tak jest) rozszerzenie to korzysta ze swojego własnego pliku stylu, to istnieje szansa, że nie będzie on wyglądał estetycznie na Twoim stylu i byś musiał sobie to odpowiednio dostosować - to już robisz w folderze Twojego stylu tego rozszerzenia :)

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości