[mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Pomoc w przypadku kłopotów z rozszerzeniami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy rozszerzenia, której dotyczy problem. Dla rozszerzenia phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Userr

  • Posty: 24
  • Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

[mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Post19 stycznia 2016, 20:11

Czy jest jakiś sposób, że przenieść mChat na stronę główną serwisu?
Chodzi mi o coś takiego:
http://forum.strona.pl - forum w subdomenie serwisu
http://strona.pl - chat na stronie głównej serwisu
Offline

wicy

  • Posty: 144
  • Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: [mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Post19 stycznia 2016, 20:54

Rozszerzenia to elementy systemu phpbb3, więc IMHO nie będzie działał "sam" na stronie głównej serwisu postawionego np. na wordpress.
_________
forgen.pl
Offline
Awatar użytkownika

Zyleta

Moderator

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: [mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Post19 stycznia 2016, 21:06

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakiś iframe ale czy będzie to działać jak powinno.. szczerze nie wiem ;)
Offline

Userr

  • Posty: 24
  • Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

Re: [mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Post19 stycznia 2016, 21:14

Tylko co podać jako argument iframe? :) Jeżeli podam http://forum.strona.pl to w ramce wczyta się całe forum, a mi zależy tylko na chatcie :)

Nie wiem, może trzeba na stronie głównej wczytać jakieś pliki z forum (np. za pomocą include) lub pokopiować odpowiednie fragmenty z kodu źródłowego forum?

Tutaj komuś udało się wczytać mChat na różnych stronach, ale w obrębie forum:

https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... 97#p183597
Offline
Awatar użytkownika

Zyleta

Moderator

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: [mchat] Przeniesienie chatu z subdomeny na stronę główną

Post19 stycznia 2016, 22:39

jak już, to podać stronę mchatu ;) (czyli po kliknięciu w mini-chat, ta strona - nie wiem jak to się nazywa w pełni)

Jeśli masz tę samą bazę.. to może wystarczy jakiś include, ale ja się nie znam, może kiedyś ktoś obeznany w tym będzie wiedział czy i ewentualnie jak, takie coś zrobić :D

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość