Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 24 czerwca 2015, 20:51

Witam, po aktualizacji z 3.0 do 3.1 pojawiły się problemy podczas pisania postów i zakładania tematów, mianowicie
po wysłaniu kliknięciu "wyślij" Ukazjuje się informacja: "Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje"\

Może ktoś by miał jakieś pomysły jak to naprawić, z góry dziękuję.

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 30 czerwca 2015, 16:29

Dzieje się tak samo jak klikam na: Twoje posty, Nowe posty itd..

Obrazek

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Aviator » 30 czerwca 2015, 19:48

Dodaj mu moduł ręcznie i z synchronizuj indeks wyszukiwarki
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 30 czerwca 2015, 22:13

Nareszcie jakaś odpowiedź :)

Możesz troszkę jaśniej? :D

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Aviator » 30 czerwca 2015, 23:46

Zajrzyj do Konserwacja-> Baza Danych -> Indeksowanie Wyszukiwania, sprawdź czy nie ma opcji do zindeksowania treści na forum jeżeli tak to oczywiście zindeksuj. Przy dużym forum trochę to trwa także cierpliwości.
Jeżeli faktycznie nie istnieje i w ogóle chodzi o ten moduł to wykonaj to co poniżej.

ACP->System->'Zarządzanie Modułami' Panel Administracji-> wejdź w Konserwacja->Baza Danych w polu Utwórz Moduł wpisz ACP_SEARCH_INDEX w opcjach wybierz:
Typ Modułu: Moduł
Rodzic: Baza Danych
Włącz Moduł: Tak
Wyświetlanie modułu: Tak
Wybierz moduł: Konfiguracja wyszukiwania [acp_search]
Wybierz tryb modułu: Indeksowanie wyszukiwania


Jeżeli żadna z powyższych opcji nie pomoże to spróbuj wykonać: (Tylko zrób najpierw kopie zapasową bazy.)
Wejdź do ACP->Konserwacja-> 'Baza Danych' Optymalizacja i Naprawa wybierz tą opcje i zobacz czy coś to da.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 01 lipca 2015, 17:00

Fakt nie były żadne za indeksowane, nie dało się za indeksować PostgreSQL Fulltext
Moduł był.
Obrazek

Co do tego ostatniego to nie posiadam zakładki "optymalizacja i Naprawa"

Obrazek

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 13 lipca 2015, 15:48

Zlecę naprawę tegoż błędu za odpowiednią zapłatą oczywiście jakby był ktoś chętny proszę pisać na pw.

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Aviator » 13 lipca 2015, 16:17

Cofnij aktualizacje i wykonaj jeszcze raz.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 13 lipca 2015, 20:25

Pytanie teraz jak to zrobić?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Aviator » 13 lipca 2015, 23:18

Wgrać kopie którą utworzyles przed aktualizacją
Próbowałeś jeszcze raz uruchomić proces aktualizacji?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Blady
Posty: 9
Rejestracja: 05 lutego 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Blady » 15 lipca 2015, 16:22

Nie mam już do tego siły. Uruchomiłem jeszcze raz proces autalizacji, ale wywaliło mi że baza danych jest już zakatualizowana i prosi mnie żebym usuną folder /install
Jakbym wiedział to nie istalowałbym tego szitu :(

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Posty: 512
Rejestracja: 17 marca 2011, 07:49
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Bielu » 16 lipca 2015, 11:19

Blady to nie jest szit, tylko kwestia że wykonywałeś sam, a nie zleciłeś tego komuś kto się zna :)
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator
Posty: 196
Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Zyleta » 16 lipca 2015, 19:51

Bielu pisze:Blady to nie jest szit, tylko kwestia że wykonywałeś sam, a nie zleciłeś tego komuś kto się zna :)
Niekoniecznie :P Tym bardziej, że wcześniej pisali mu (jak prosił o naprawę tego błędu), żeby jeszcze raz spróbował :D
Poza tym, są chyba jakieś instrukcje, po kolei, co i jak, właśnie dla osób które trochę się znają, ale jeszcze do końca nie ogarniają tematu :P No i jeszcze dochodzi sytuacja, że Blady może chciałby się nauczyć, jak to robić, a najlepiej uczyć się, testując to wszystko, ale fakt faktem, 3.1 nie jest shitem :P
Blady pisze:Nie mam już do tego siły. Uruchomiłem jeszcze raz proces autalizacji, ale wywaliło mi że baza danych jest już zakatualizowana i prosi mnie żebym usuną folder /install
Jakbym wiedział to nie istalowałbym tego szitu :(
Ale pisało tak, po wgraniu kopii bazy danych? Czy skopiowałeś same pliki? Jeśli same pliki, to ten błąd będzie występował, bo w bazie danych jest "zapisana" wersja nowsza ;) Musiałbyś skopiować kopię bazy danych jak i plików sprzed próby (nieudanej) aktualizacji.

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Posty: 512
Rejestracja: 17 marca 2011, 07:49
Kontakt:

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Bielu » 17 lipca 2015, 13:41

Zyleta pisze:Ale pisało tak, po wgraniu kopii bazy danych? Czy skopiowałeś same pliki? Jeśli same pliki, to ten błąd będzie występował, bo w bazie danych jest "zapisana" wersja nowsza Musiałbyś skopiować kopię bazy danych jak i plików sprzed próby (nieudanej) aktualizacji.
teraz najprościej jest wyczyścić baze danych z modułów, a nie wracać do wcześniejszych wersji :) dlatego pisałem że lepiej jak ktoś bardziej zaawansowany to robi :)
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

Easy
Posty: 6
Rejestracja: 12 czerwca 2009, 07:36

Re: Wybrany moduł wyszukiwania nie istnieje

Post autor: Easy » 31 lipca 2015, 20:10

Jeśli ktoś ma utworzony indeks wyszukiwarki, a nadal w nowe posty, nieprzeczytane posty itd. wyświetla mu się taki komunikat, wystarczy wejść w Ogólne -> Wyszukiwanie -> nic nie zmieniać w tej zakładce i kliknąć wyślij. Przenosiłem kilka for klientów na nowszą wersję i takie rozwiązanie znalazłem na oficjalnym wsparciu phpBB.

ODPOWIEDZ