Błąd w tłumaczeniu

Wszystko o polskim pakiecie językowym (spolszczeniu) dla phpBB 3.0.x.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

roofiwzgw

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 23 lutego 2012, 14:56

Błąd w tłumaczeniu

Post09 października 2012, 19:43

Przy czasie (nie całą minutę temu) jest błąd bo "nie całą" pisze się razem a nie osobno :)
Offline

Teo

zespół / mentor tłumaczeń

  • Posty: 113
  • Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post09 października 2012, 22:35

Dzięki za zwrócenie uwagi. W następnym wydaniu będzie OK.
Teo
Offline

jaroslw

były członek zespołu

  • Posty: 4524
  • Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post10 października 2012, 17:08

Jesteś pewien, że problem dotyczy najnowszej wersji naszej lokalizacji (dla phpBB 3.0.11)? Wyszukiwanie w plikach całego pakietu nie pokazało nigdzie takiej formy, znalazłem zaś:

Kod: Zaznacz cały
0      => 'niecałą minutę temu',
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter
Offline

roofiwzgw

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 23 lutego 2012, 14:56

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post10 października 2012, 19:17

Tutaj na forum to znalazłem teraz jest dobrze...
Offline

jaroslw

były członek zespołu

  • Posty: 4524
  • Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post11 października 2012, 16:10

Od tego czasu nie zmieniałem niczego na forum, więc jeśli błąd był, powinien nadal występować.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter
Offline

Aneta234

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 18 stycznia 2013, 15:02

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post18 stycznia 2013, 15:11

nie wiem czy błąd jest czy nie ma, ale "nie całą" piszę się zdecydowanie razem :)
Offline

jaroslw

były członek zespołu

  • Posty: 4524
  • Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post18 stycznia 2013, 19:35

Aneta234 pisze:nie wiem czy błąd jest czy nie ma

To akurat bardzo istotna informacja :)

Wyszukiwanie frazy "nie całą" we wszystkich plikach polskiej lokalizacji nic nie zwraca. Wygląda więc na to, że aktualna wersja pozbawiona jest tego błędu.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter
Offline

malboro90

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 03 sierpnia 2013, 12:01

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post03 sierpnia 2013, 12:05

Aneta234 pisze:nie wiem czy błąd jest czy nie ma, ale "nie całą" piszę się zdecydowanie razem :)

Nie "piszę się" tylko "pisze się" jeśli mamy dbać o poprawność językową :P
Offline

CalviniClain12

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 30 października 2013, 13:52

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post30 października 2013, 13:55

Przyganiał kocioł garnkowi :D
Offline

maciasbarlinek99

  • Posty: 41
  • Rejestracja: 29 września 2012, 10:04

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post22 marca 2014, 12:43

Nie chce tworzyć nowego tematu..
Błąd przy oznaczaniu tematów za przeczytanych:
Fora zostay oznaczone jako przeczytane.

PS. @malboro nie powinno być marlboro? ;>
Offline

Teo

zespół / mentor tłumaczeń

  • Posty: 113
  • Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post22 marca 2014, 13:30

maciasbarlinek99 pisze:Błąd przy oznaczaniu tematów za przeczytanych:
Fora zostay oznaczone jako przeczytane.

Dzięki za informację. W repozytorium już zostało zmienione, zatem w nowej wersji będzie OK.
Teo
Offline

maciasbarlinek99

  • Posty: 41
  • Rejestracja: 29 września 2012, 10:04

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post24 marca 2014, 20:57

Tak na przyszłość (może coś pomoże). Nie każdy używa słownika polskiego w Notepad++
Jak włączyć polski słownik w Notepad++?
- Wystarczy mieć najnowszą wersję, pluginy --> DSpellCheck --> Change current language --> Download more languages --> Polish --> potem wracamy do Change current language ->> Polish

Odnośnie tego błędu to w common.php (zapomniałem napisać)

[EDIT] Przydałoby się skrócić dolny pasek (Strona główna • Obserwuj temat • Dodaj zakładkę • Zespół administracyjny • Usuń ciasteczka witryny • Strefa czasowa UTC), bo w przypadku dodania przycisku "przesuń w górę" czy "Zaprzestań obserwacji tematu" pasek nie mieści się
Offline

Teo

zespół / mentor tłumaczeń

  • Posty: 113
  • Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post24 marca 2014, 22:52

maciasbarlinek99 pisze:Tak na przyszłość (może coś pomoże). Nie każdy używa słownika polskiego w Notepad++
Jak włączyć polski słownik w Notepad++?
- Wystarczy mieć najnowszą wersję, pluginy --> DSpellCheck --> Change current language --> Download more languages --> Polish --> potem wracamy do Change current language ->> Polish

Nie wiem czego to ma się tyczyć.
maciasbarlinek99 pisze:Odnośnie tego błędu to w common.php (zapomniałem napisać)

Dzięki za info, ale dla mnie to zbyteczna informacja, ponieważ mam odpowiednie mechanizmy błyskawicznie wyszukujące takie zdarzenia.
maciasbarlinek99 pisze:[EDIT] Przydałoby się skrócić dolny pasek (Strona główna • Obserwuj temat • Dodaj zakładkę • Zespół administracyjny • Usuń ciasteczka witryny • Strefa czasowa UTC), bo w przypadku dodania przycisku "przesuń w górę" czy "Zaprzestań obserwacji tematu" pasek nie mieści się

Jaką masz rozdzielczość monitora? Od tego zależy, czy wszystko się mieści, czy też nie.
Teo
Offline

maciasbarlinek99

  • Posty: 41
  • Rejestracja: 29 września 2012, 10:04

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post18 kwietnia 2014, 10:54

Kod: Zaznacz cały
Obrazek forum: Lokalizacja dodatkowego obrazka do skojarzenia z tym forum – relatywna do katalogu głównego [color=#FF0000]phpB.[/color]

'B' wam uciekło..

Teo pisze:Nie wiem czego to ma się tyczyć.

Ten dodatek będzie automatycznie sprawdzał pisownie (wszystkie błędy podkreśli czerwoną kreską)

Teo pisze:Jaką masz rozdzielczość monitora? Od tego zależy, czy wszystko się mieści, czy też nie.

Rozdzielczość: 1366 x 768

Może, że zastosuje się scalowanie tekstu do ekranu..
Offline

Teo

zespół / mentor tłumaczeń

  • Posty: 113
  • Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Błąd w tłumaczeniu

Post18 kwietnia 2014, 13:15

maciasbarlinek99 pisze:
Kod: Zaznacz cały
Obrazek forum: Lokalizacja dodatkowego obrazka do skojarzenia z tym forum – relatywna do katalogu głównego [color=#FF0000]phpB.[/color]

'B' wam uciekło..

Dzięki, masz rację. Już poprawione w repozytorium, w nowej wersji będzie OK.
Teo

Wróć do [3.0.x]

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość