Nowi użytkownicy nie trafiają do żadnej grupy

Dyskusje odnośnie pomostów oraz integracji phpBB 3.0.x z systemami zarządzania treścią (CMS).
adam_k
Posty: 1
Rejestracja: 20 kwietnia 2014, 17:36

Nowi użytkownicy nie trafiają do żadnej grupy

Post autor: adam_k » 20 kwietnia 2014, 18:09

Dzień dobry.

Posiadam forum w wersji phpbb 3.0.10 zintegrowane z serwisem postawionym na autorskim CMSie (stworzonym przez byłego właściciela). Rejestracja na forum jest wyłączona. Cały proces odbywa się na stronie głównej portalu, jednak konto na forum jest tworzone automatycznie wraz z rejestracją na stronie głównej.

Przez długi czas wszystko działało jak należy, jednak od niedawna przestało. Owszem, konta nadal są połączone i wszystko jest jak należy, tyle że nowi użytkownicy nie trafiają do żadnej grupy na forum przez co po zalogowaniu nie widzą żadnego działu dopóki nie dodam ich ręcznie do grupy zarejestrowani użytkownicy.

Problem mógł nastąpić wraz z przenoszeniem serwisu na nowy serwer.

Byłbym wdzięczny za pomoc z tym problemem. Z góry ostrzegam, że moja wiedza na temat webmasteringu jest dość ograniczona.

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: Nowi użytkownicy nie trafiają do żadnej grupy

Post autor: jaroslw » 21 kwietnia 2014, 16:17

Przydatna będzie informacja czy wykorzystujesz funkcję user_add() dostępną w phpBB czy wkładasz dane bezpośrednio do odpowiednich tabel? Na początku sprawdziłbym czy zgadza się ID grupy Zarejestrowani użytkownicy z ID dodawanym podczas rejestracji nowych użytkowników.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany